Powered By Blogger

31 Mart 2010 Çarşamba

okuzlukte sinir tanimam


merhaba,

ACY ile munasebetimiz, birbirimize netten mesajlar atarak baslamisti ki bir kuralimiz vardi; mesajlarimiz, icinde eski turkce, osmanlica kelimeler barindirmaliydi, bir nevi oyundu iste. babamin, evde devamli eski turkce kelimeler kullanmasi; benim bu kelimleri araklayip, arkadaslarimla sonu genelde 'sorunlu' biten garip politika tartismalarinda 'kopyala, yapistir' seklinde kullanmamin disinda sanatci ruhlu, edebiyat sever bir hatunun dikkatini cekmemde de ise yaramisi pek iyi olmustu. daha sonralari ACY beni msn'ine davet ederek onun da benden az cok hoslandiginin mesajini vermisti. kendisi, espriden anlayan akilli bir kizdi, kulturlu idi ayrica -de eklerini dahi anlaminda ayri yaziyordu. daha ne olsundu:)

herkesin bir internet macerasi vardir ya, tamam herkes degil ama en azindan bir cogumuzun; E ve Z'den sonra ACY ile de internet sayesinde bulusacaktim, en azindan o yolda ilerliyordum. msn'de konusurken asla kamerasini acmadigi gibi tek bir resmi vardi. bu durumda bulusmak riskli idi, resimde aksi gibi sadece yuzu belirgindi, geri kalan fiziki ozellikler cok namusait olabilirdi, mumkundu. bu sebebten mutevellit ben de zaman zaman konuyu oralara cekiyor, ilgili sorular soruyordum. sohbeti hos bir hatundu ama hos sohbetin yaninda guzel olmasi da pek fena olmazdi acikcasi. en sonunda benim 'ilgili' sorularimdan bunalmis olacakti ki; merak etme, cirkin degilim hatta etrafimda 'guzel' oldugumu soyleyenler cogunluktadir cumlesini kurdu ve bu cumleyi okudugumda icimi bir husu kapladi. bir kac denemeden sonra, bulusma talebime olumlu yanit verdi.

yazimin basinda da dedigim gibi sanatci bir hatundu, ben ise bulusmaya berdus gibi elimde efes ekstra ile gitmistim, allah belani versin dediginizi duyar gibi oluyorum. lakin olay su sekilde cereyan etmisti; evden gec cikabilmistim, stres olmus, trafikten bunalmis, minibuscu ile kavga etikten sonra da beyaz gomlegimin on kismina kan bulasivermisti, sakinlesmek amaci ile yoldan iki kutu (hatta uc bile olabilir) efes ekstra almistim, araba kullanirken gorulmesin diye de kese kagidina sardirmistim, karsida oturan bir arkadasimdan da gomlek odunc almis, randevume daha da gec kalmistim. son kutuyu da icerken, onun evinin yakinlarina gelmis, bir sekilde karisikliktan kutuyu atamamistim. bir saat kadar gec kalan ben, elimde kese kagidina sarili efes ekstra ile arabadan inmeye yeltenip, kendimi tanitmaya hazirlaniyordum zaten her sey ortadaydi, kendimi tanitmistim. evet cok igrencti, o ne kadar entellektuel gorunuslu ise ben de bir o kadar okuz gorunumluydum. ustelik normalde boyle olmadigim halde, en azindan bu kadar degil;) bir sekilde bu role burunmustum ve rolumun hakkini da veriyordum.

o gece, bir yerde rezervasyon yaptirmis olmam gerekirken, yaptirmamistim. hafta arasi oldugundan da bir yerlerde yemek yiyelim dediysek de cogu yer kapanmisti, nisantasi'nda bir seyler ictik. orasi da cok bostu zaten biz de iyice acikmistik. zaten kiz, odunlugumu yuzume su sekilde vurduydu, 'ben bu kadar isrardan sonra en azindan planli bir aksam gecirecegimizi umuyordum' dediydi. haklisin, kusura bakma dedim. minibuscuyle olan biteni anlatmamistim, allahtan.

yalniz, tek resimde tam isabetti. minyon bir hatundu, guzel giyinmisti, kirmizi topuklu ayakabilari ise ayri bir hostu, bakislari da kendisi gibi etkileyici idi. cok minyon sevmemekle beraber bir istisna soz konusu olabilirdi. elegantti, evet tam kelimesi buydu, ACY'nin tarifinin. bu hikayenin sonu da berbat ama baslamisken bitireyim. nisantasi'ndan karsiya gectik ve her yer kapali oldugundan burger king'de yemek yedik, sahilde oturduk. tam 'loser' isi anlayacaginiz. gece belli bir saatten sonra onu evine biraktim, arkasindan apartmana girene kadar baktim; bir umuttu belki, ya da hayatta kaciracagim firsatlarin bir habercisiydi, kim bilir? tahmin edeceginiz gibi bu; ilk ve son bulusmamizdi.

bu gecelik de bu kadar.

hoscakalin

02.04.10

serhan.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Yοur currеnt aгticle fеatures established useful to me рersonаlly.
It’s really infoгmatiѵе and уou're obviously really knowledgeable in this field. You get exposed my own sight to numerous opinion of this matter along with intriquing, notable and solid articles.

my web page - viagra