Powered By Blogger

22 Nisan 2010 Perşembe

bloghk


huuu,

ismini vermeyeyim de demin bir tane blog okudum, tek kelime ile berbat. bu arada ismini veririm de ayip olur, kimsenin sevkini kirmaya luzum yok lakin burada sevki kirilan biri varsa o da benim, lan. blog; berbat olmasina berbat da pekii, ben bu blogu ne skime sorun ettim? cunku tam 653 tane izleyicisi var. hikayeleri ise hmm bir saniye, asinda onlar hikaye degil, yok kesin hikaye degil. peki ne onlar? siradan bir hayati olan kiz cocugunun basina gelebilecek olaylarin uc, bes paragrafta anlatimi, bu kadar iste.

paragraflarin komiklik derecesi; yaziyla sifir, imla hatalari da yine yaziyla onbin. yok, ciddiyim abartmiyorum, yapi olarak kimsenin bir seyini kiskanmam en azindan maddi olarak. o yuzden de suphelendim kendimden hatta dedim ki ahaa ogul, bu olay maddi bir mevzu degil, kizcagizin harikulade (bir izleyicisi bir boka benzemez yazisina, bu sifati uygun gormus ordan aklimda kaldi) yazilarini bal gibi kiskandin dedim. bir cirpida on yazisini filan okudum, bizimki elbise ise onunki popo hizasinda sort; o denli kisa yazilar. basit turkce'si ile karsinizda cok bilmis bir kiz cocugu konusuyor hissine kapiliyorsunuz ayrica bol bol da kendini ovuyor, size. resmen illet, ifrit, uyuz, sinir vs oldum. tipi filan da gozumun onune geldi, iyi mi? iyi degil sevmem cok bilmis insanlari, en onemlisi de bi bok yapiyorsan adabiyla yap. degil mi? simdi benim de bir suru arkadasim var, eyvallah yazdigim yaziyi twitter'a, fb'a vs atiyoruz ama kimsenin de girtlagina basmiyoruz, okuyun diye. blog sahiplerine soyluyorsun bazi bazi; cidden begendiysen yazilarini, mizacini kendine yakin bulursan. ikina sikila diyorsun ki; benim de bir adet nacizane blogum var, bir gozat istersen, begenirsin belki! "insan okusun diye yaziyoruz.." diye bir blog var, cok da hos. tam ismi iste, butun bloglarin amacini anlatiyor, insanlar okusun diye yaziyoruz biz de. sadece eklensin, oyle dursun diye degil. yoksa sirf ben yaziyorum diye; kayincom, bacanagim ne bileyim bilimum akrabam veyahut arkadaslarim hatirim icin izleyici listeme eklenmis, bana ne? begenenler takip etsin, birader. yazilarim okunmaya degerse izleyin, yoksa gerek yok. vallahi billahi, sagolun. diyorum ya o blogun 653 adet okuyani olduguna inanmam ben.

erkan ozsarman vardi bir ara, abidik gubidik yarismalar yapip; alakasiz kadinlari, adamlari birinci secerdi. aahanda karsinizda dunyanin en iyi mankeniii; aallllpp kirsan bile demisligi vardi, yanlis hatirlamiyorsam. biz de salak degildik; bilirdik "dunyanin en iyi mankeni olmak kiim, bu herif kim?" diye de yine, arada bakardik iste. nerden aklima geldi ki simdi bu? cevap veriyorum, cok buyuk talihsizlik yapip, gurbet ellerde bulundugumdan dolayi "kadri'nin gotudugu yere git" adli yapiti, turk filmi oldugundan, onlarca 'aman, sakin haaa' yorumu hice sayarak, komik olabilmesini umarak izlemis ve alp kirsan'in muthis oyunculugu karsinda sey cikarmistim, dil. ordan aklimda kalmis. bu arada seyretmeyin o filmi, iki saatinize yazik.

ben yatiyorum, uykum da geldi. acaba cok mu agir yazdim diye dusunuyorum simdi de. yok lan, mustahak. agir oldu bee. eee.. bu yufka yuregimle benden harbi bir sey olmaz, halam hakli.

iyi geceler hala.

21.04.10

serhan.

5 yorum:

A Vitamini dedi ki...

Selam :)

Blogun başarısı izleyici sayısının çok olmasında mı bilemiyorum. Dediğiniz gibi bi sürü blog var. Kimisi sırf küfürden oluşuyor, böyle yazınca komik ya da asi mi olunuyor anlamadım ki.

Ben de uzun yazmayı seviyorum, ne bileyim insan yaşlandıkça öhöö öhhööö büyüdükçe anlatmayı daha mı çok istiyor acaba? Ben iyi yazdığıma inanıyorum, daha çok insan okusun ve bana eleştirel yorumlar yazsın istiyorum. Yorumlayanlar hep iyi şeyler yazıyor ama bu kadar işin başında olan birisi için tehlikeli olduğunu düşünüyorum.

Siz de güzel yazıyorsunuz, Türkçe karakterlerin olmayışı okumayı zorlaştırsa da, tarzınızı sevdim.

Bir comment'in daha sonuna geldik. Hoşçakalın :)

S.O dedi ki...

hey selam,

tesekkurler yorum icin. oncelikle turkce karakter olmamasi beni de rahatsiz ediyor. turkce karakterde tekrar yazarken belki biraz daha gelistiririm yazilari, vesile olur. simdi ben de sizi izleyecegim, yazilarinizi okuyup, elimden geldigi kadar da yorum yazacagim.

bu arada aslinda, herkesin tarzi farkli da o blogdaki yazilar ciddi siradan idi. gerci fena mi? konu oldu bize yazacak iste.

hoscakalin.

Turist dedi ki...

iade-i ziyarete geldim (:

bir blogun o kadar çok izleyicisi varsa, elbette özgündür. ve ben kendi adıma söyleyeyim özgün olan her blogun izleyici kısmına katılıyorum. ha kaç tanesini okuyorum? 3 bilemedin 5. çok mu iyi yazıyorlar, tartışılır belki ama ben kendime yakın hissediyorum da okuyorum. yani sonuç olarak ııı, konu neydi? neyse ben bi çay içip kalkıcam zaten (:

takipçinizim..

Leah dedi ki...

Öhöm öhöm.
Şimcik ben imla kurallarına dikkat eden bir insanım, blogumu sıcacık bir ortam gibi görüp ona bütün doğallığımı katmaya çalışıyorum. Özellikle Ege şivesini her cümleme "gidiyom, geliyom, yapıyo, ediyo" olarak konuşlandırmışlığım, artık yerine "gari" yazmışlığım vardır. Ama asla ve katiyen "de", "da" bağlaçlarını ayrı yazmamazlık etmem. Anlatım bozukluğu yapmamaya da gayret ediyorum. Ee daha ne olsun ayol!

Yazılarınızı da bir çırpıda okudum desem ne dersiniz bana? :)
Yalnız küççücük bir ricam var, blog şablonunuzdaki yazı alanını birazcık daha genişletirseniz daha çabıcanak okunacak yazılarınız. Böyle de yüzsüz bi okuyucuyum işte. :P

S.O dedi ki...

leahh,

okuyuca canimiz feda. oncelikle bir cirpida okunma kismina sevindim. dedigim gibi yazilariniza tam bakamadim, vaktim olamadi. zira aile yazimi yazdim, yapmam gereken isler de vardi, hger seyi salladim bugun. burasi tatil de sali'ya kadar. alkol gunu ilan ettim.

tesekkur ederim.