Powered By Blogger

24 Şubat 2011 Perşembe

fevziye tarakci

selamlar,

"yillar onceydi.. cok da guzeldi.." diye baslasam, sasirmayin olur mu? ya da sasirin. kimya hocam; fevziye hanim, (lise iki sanirim.) heyecanla ders anlatiyor, ee malum bir yandan da tahtaya formulleri yaziyor. oyle hizli yaziyor ki; biz yetisemiyoruz. durakladigi vakit anliyoruz ki; tahtada yer kalmamis. yoksa mumkunati yok, durmaz. bir sessizlik, hocanin arkasi sinifa donuk, soyle diyor;

-serhan, agzindaki sakizi cikar da gel tahtayi sil. (beni nasil gordu? bilmiyorum..)
-cikardim hocam, utangac bakislarim ay yildizli kolyesine takildi.
-sil sil hadi, birak oraya buraya bakmayi.
-:))

donem sonu;

-serhan, notlarin gecmiyor. ben hic kimseyi notlari gecmeden, gecirmedim.
-hocam, birakin vallahi. prensiplerinizi cigneyecek kadar, beni seviyor olmaniz bana yetti. bir damla goz yasi gordum. "istedigi cevabi isitmis" bakislari ve harikulade yesil gozleri.

sonuc; kimyadan kaldim, evet.

ogrenim hayatim boyunca; en cok sevdigim/saydigim hocaydi. diplomami veren degerli insan da, ne mutlu ki; kendisidir. inat ettiydim, diplomami muduryardimcisindan almam.. diye. ufak capta bir kriz bile yarattim, mezuniyet esnasinda. umrumda degildi, fen lisesinden mezun olmustum, cok da kolay bir hadise degildi. o diplomayi fevziye hoca'mdan alacaktim. zaten kendisine de bu istegimden bahsetmistim. baskasindan, hele hele o serefsiz muduryardimcisindan almamin ihtimali yoktu, sifirdi. fevziye tarakci, yerinden kalkti ve yanimiza geldi. muduryardimcina; "serhan'a diplomasini ben vercegim, musaadenizle.." dedi. evet, "yillar onceydi.. cok da guzeldi.." 

ingiltere'de okurken, liseden bir arkadasim; fevziye hoca'nin vefat ettigini bana soyledi. levent dirice soylediydi. ben uzulmeyeyim diye gec soylemislerdi hatta. enteresandir, isim kimya ile cok alakali oldugundan; hocam genelde aklimdadir. bazen dusunuyorum da; benim obur dunyada arkam bir hayli saglam. galiba bu sebepten mutevellit bunca olaydan "kilpayi" yirtiyorum. eger boyle bir sey varsa ki bence var; hocamin orada da hatiri bayagi sayiliyordur. (en yuksek mertebe dahil.) 

bu cumle size hocam. eger siz olmasaydiniz, ben; (nasil biriyim? kendi kendime bu sorunun cevabini vermem dogru olmaz.) kesinlikle karakteri daha noksan, kimya bilgisi daha zayif biri olurdum.

su an, gozumun onundesiniz.

saygilar.

serhan

8 yorum:

Tekin Öztop dedi ki...

Fevziye Hoca için aynı şeyleri ben de hissediyorum Serhan. Işıklar içinde yatsın...

...ve artık kimyagerlerin, kimya öğretmenlerinin 50 yaşına gelmeden aramızdan ayrılmasının önüne geçilsin. Bu insanlar sonunu bile bile bu işe girişiyorlar ama yeter :(

S.O dedi ki...
Bu yorum yazar tarafından silindi.
S.O dedi ki...

ben, bu sefer tr'ye gelince bir sekilde mezarina gidecegim. nasil olur, nereden bulurum bilmiyorum ama donunce dusunecegim.

evet, maalesef hep erkenciler.

gorusmek uzere.

Unknown dedi ki...

Benim de HAYRULLAH kefoğlu lisesinden hocam olur idi kendisi. Bostancı dan. Kabri neredeymiş. Allah rahmet eylesin.

Adsız dedi ki...

Ben de öğrenmek isterdim kabrini. bostancı dan benim de hocam olurdu.

Adsız dedi ki...

Kuzguncuk Nakkastepe mezarliginda yatiyor. Eke ailesinin mezarliginda (anne tarafiymis). Cok huzurlu ve guzel manzarali bir yerde uyuyor, tam da ona yakisan sekilde.

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim bilgi için.

Mustafa Kalafat dedi ki...

Allah rahmet eylesin. Hâlâ kendisini anarım. Çok sevdiğiniz bir hocamızdı. Kıymetini bilip de birlikte daha fazla vakit geçiremedigim için hâlâ üzülürüm.