Powered By Blogger

24 Eylül 2014 Çarşamba

yuzde bir

selam,

karbon kagidi gunlerime geri dondum. cok sikiliyorum, moralim de bozuk. hak etmedim, hem de hic. neyse, gecmisiyle yasayan adam konulu yazilarimdan ben bile baydim. hayat boktan gitmeye gorsun, her sey ust uste gelir. bir tane guzel ust uste var, bakin; onu atlamayayim.

mesgul tonundan nefret ettim resmen. hayatimda duymadigim kadar mesgul tonu duydum. mesgul tonu kimler icindir? istenmeyenler icin. istenmeyenleri istemedigimizden emin olalim, lakin o istenmeyenlerin de bir sabri, siniri vardir. an olur; al atini, zkeyim timarini diyebilirler. ati aldiktan sonra buhuu ne guzel de timar yapiyordu halbuki diyenleri cok gordum. dikkat etmek lazim. daha once iki kere sirra kadem basmis biri olarak, sunu belirtmek isterim ki ikisinde de ben gidiyorum! demedim. sabah kalktim ve gittim. gidis boyle olur. biliyor musunuz ben bodrum'dan nefret ederim. sagolsun gulay beni bodrum'dan nefret ettirmistir. torba'dan da nefret ederim. o guzide tatil yoremiz, bana hep sahte mutluluklarin oldugu bir yermis gibi gelir. saklanmak icin gidilen, daha cok gercek hayatlardan kacip, siginilan garip bir yer. orada yaz/kis yasamaya karar vermis herkesin huzunlu bir hikayesi vardir, herkes bu hikayelerinin sonunda bodrumlu olmustur. cogunun da psikolojisi tirttir. artik iki-uc tane kesfedilmemis yeri kalmis, asla da gitmeyecegim yaz aylarinda buyuk bir maskeli balonun dondugu, kislari da maskelerin dusmus oldugu, onumuzdeki yazda nasil bir yer acip, milleti cukkalasam diye fink atan yatirimcilarin yemek yedigi marinasina sictigimin yeri, bodrum. kisin, yazin paralar suyunu cektiginden imece usulu yasanir bodrum'da. elbette burada buyuk paralari olan, zirt pirt Istanbul'a kacan paranin damina koymus vatandaslardan bahsetmiyorum.

yazinin basligi. 0,01. yuzde bir, ne kadar da cucuk kadar bir sayi degil mi? hatun seninle su icsin diye bile binbir tane numara yapmissin, rakibi ekarte etmene ramak kalmis. hulki ile ayrilsak bile, senin bunda katkin yuzde bir! diye bir cumle isitmissin!? konuya etkimiz yuzde birmis. yuzde birim ben. demek ki yuz harekettimden sadece biri ise yaramis. zaten kararini vermis olm gibi argumanlariniz yuzde bir! bile ise yaramiyor su anda. benden once ayrilsaymis arkadasim o zaman derler adama. oyle durursun iste. yok abi aciklamasi. bu ornekleri cogaltirsak; bana baksana sen, yuzde bir bile umrumda degilsin! aslen, zkimde bile degilsin diyor. iyi niyete bakalim, bu projede yuzde bir katkin var, Serhan. saol abi. hani hatirliyor musun biz projeyi yapiyorduk, sen de gidip bakkaldan bize ekmek arasi yaptirmistin. iste bu senin yuzde birin. mesela, abi senin sayedende 100 soruda bir tane matematik yaptim, tesekkurler. 100 soruda bir soru ogretebilmisim. yuzde bir ne be? basarisizlik tabiri, etkisiz elemanligin sayiya vurumu. 

o degil de; seninle oldugumuz gunlerde ondan yuzde bir uzaklastim. hahahah ananin! yuzde bir be abi?! aciklamasi bile kotu. nereye cekersen cek, hicbir yere gitmiyor. cunku yuzde bir.

yuzde bir olmayin. 

byez.

16 Eylül 2014 Salı

davranis bozuklugu

heyo,

agzimda sigara, midem ise az once yedigim kavurmali tosttan dolayi kavruluyor. lansor aldim. sigarayi yakmadim cunku kalbim carpiyor. bela ilacim da bitti eczaci hanim gelecek de ilaci kilitli dopaltan cikaracak guya. yalanina sicayim Armagan. Hayatimi idame ettirmem, insanlardan bir seyler isteme faslina dayandigi vakit, iste tam o vakit, hayatimi zikeyim diyorum. su an zaten bu yaziyi yamamdaki sebep bu. baska yerlere odaklanma ihtiyaci. insan her zaman kendi kendine yetebilmeli. kisik ateste 15 dakika diye yandan kult bir film vardi. benimki de 10 dakikaymis. 10 dakikada elveda diye bir anim mevcut. suclusu ben.

hah cok sinirim bozuldu, bu aralar dakikalarla ilgili yazilar yaziyorum. gecenlerde psikopat misiniz? diye bir yazi okudum. ben kendimi biraz oyle sanardim, yalan yok. ama ben, bence psikopat degilim. en azindan oldugum ortami, olan olaylari etrafa normal aktariyorum. ama o bana bi' anlatiyor, olm sanki dunya yikilmis da altinda kalmis. sonraki davranis ise kelalaka. cenaze evinden, direkt balayina cikmak gibi. cok oldu bu. hepsinde de sonucu ben bildim. oyle degildir o, boyle olmustur dedim. sonucu da soyle olacak, kasma istersen! dedim. evet buradan bakinca da sinir bozucu, o kadar emek ver ama karsindakinin dedigi ciksin. biz de gectik o yollardan. davranis bozuklugu, davranisi bozuk olani degil lakin karsisindakini delirtir. hele ki bu davranis bozuklugu gizli ise, kimse karsidakine inanmaz, sen delirdiginle kalirsin. cok komik bir acidir bu. sonunda ne olur biliyor musunuz? davranis bozuklugu olan, inandirdigina doner. davranis bozuklugu, kontrol altina alinabilinir tabi eger istenirse. kisi boyle de mutlu olabilir, zor surectir. davranis bozuklugu olan zat aslinda her seyi bilir. her seyin farkindadir. hani araba kaza yapmis, kafani carpmissindir. hatirlamiyorum dersin, herkes inanir arada suphelenenler cikar. tip ustune gitse de hatirlamiyorum birader! dersin, ayni tip; tibben boyle vakalar olabilir... der. yine yirtarsin. ama suphelenenlerden uzak durman sarttir. elbet sobelenirsin.

kisacasi; kazayi hatirlarsin, senden baskasinin bilmesini istemezsin. boyle isine gelir. belki de en dogrusu budur. ve son olarak; ask, tutku gibi duygular cok guclu oldugunda insani davranis bozukluguna surukler, uzun sure ayni rutinde giden psikoloji sasirmistir, normaldir. plan yapar, kacarsin


eyvallah.
Serhan.

8 Eylül 2014 Pazartesi

bu yaziyi besbucuk dakikada yazdim

merhaba merhaba...

siz simdi, ben yazmadim saniyorsunuz ama -taslak- halinde bir suru yazi yazdim ben. mesnetsiz yazilar yazdim, capsiz yazilar, sapikca yazilar yazdim. simdi aklimdan ne gelirse yazmak istiyorum. cok garip istekler icindeyim. mesela, 8 yasinda bir oglum olsun istiyorum. hemen yarin.

sevmediklerimi yemege cagirip, onlari ne kadar sevmedigimi belirtip, kadeh kaldirmak istiyorum. ilk kadehi kaldiranin kafasina da kadehi firlatmak istiyorum. siktirin gidin lan hayatimdan demek istiyorum. evin anahtarini da alin demek istiyorum. cilingir cagirip, degistirdim de masraf olmasin demek istiyorum. kolpacino, recep ivedik ne haltsa iste o salak filmleri seyreden zekasi az guruhun o vakitlerini alip, erken olmuslere veren bir kahraman olmak istiyorum. dur diyor, uzak dur! yaklasma diyor. o dedikce, ben yaklasmak istiyorum. asagi dogru inip, islak yukari cikayim istiyorum.

iyi bir dovus sonrasi patlamis dudagimla tekila icmek istiyorum. kanim tekilanin icine gitsin, kendince bir kavis yapsin sonra iceyim istiyorum. ne salak hayatlarimiz var. 

bigmac geldi.

byez